Nárcisztikus Gondolatok

Használait utasítás (a bloghoz, illetve a szerzőhöz)

2024. február 27. 14:07 - Nárcisztikus Gondolatok

Ez a pár sor egy kis segítség a szerző által írt többi szöveg értelmezéséhez. Mindenkinek javaslom elolvasni, aki a blogon megjelenő bármelyik írást szeretné értelmezni.

   A blog szerzője nárcisztikus személyiségzavarral küzd, talán bipoláris is. A hangsúly jelenleg a küzdelmen van. Nem fogadom el, hogy unalmas időközönként hol egy hisztis kisgyerek válik belőlem, aki retteg az elhagyatottságtól, szeretetlenségtől, attól, hogy mások és maga számára is értéktelen, hol pedig egy vérfarkas leszek, aki a legkülönbözőbb módszerekkel ejt sebeket azokon, akik bíznak benne és akiket képességeihez képest a legjobban szeret. Ezekről a képességekről másik írásomban mindenképpen írok majd.  Minden általam ismert módon, ahogy az energiám engedik, felveszem a harcot azokkal a beidegződésekkel, amelyek egész életemben tönkretették a szociális kapcsolataimat, főként a párkapcsolataimat. Ez a blog szándékom szerint főként erről a harcról szól.

   Tudnod kell, hogy nem vagyok orvos, nem vagyok terapeuta, én csak a magam harcáról írok, arról sem elfogulatlanul, hanem kimondottan involválódva: egy nárcisztikus szemüvegén keresztül szemlélve a világot. Sokszor egy kisgyerek sértődöttsége, dühe szól belőlem és számtalanszor veszem észre a nárcisztikus praktikáimat a régi bejegyzéseimet olvasva, melyek az íráskor alamuszi módon vezették a kezemet. Nem javítom ki őket, árulkodjanak csak! Ha véletlenül kezdenél sajnálni, vedd észre, hogy manipulállak. Nincs bennem semmi sajnálni való.

    Szeretném leszögezni, hogy noha idén már 50 éves leszek, csak két hónapja (2024. januárjának elején) tudatosult bennem a nárcizmus mibenléte és annak szerepe az életemben. Kegyetlen beismerés volt, de ennél a beismerésnél nagyobb ajándékot nem is kaphattam volna. Hogy kitől kaptam? Az Univerzumtól, a fürdőszobámban lévő tükörtől, vagy éppen Vanesszától, aki mindent megtett, hogy értelmes és érzelmes embert faragjon belőlem, reményeim szerint az utolsó nőtől, akit önmagamat a végletekig sajnálva, szadisztikus élvezettel zsigereltem ki lelkileg.

   És a legfontosabb: Minden, amit ezen a blogon olvasol, lehet, hogy tévedés.

 

   Ha kommentelni szeretnél: Kérlek, hogy olyan stílusban írj, ahogy szeretnéd, ha neked, rólad is írnának mások. Köszönöm.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egynarcisztikusgondolatai.blog.hu/api/trackback/id/tr7018340677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása