Nárcisztikus Gondolatok

Egy nárcisztikus érzelmei

2024. március 02. 08:00 - Nárcisztikus Gondolatok

 

Sokszor vetik a nárcisztikusok szemére, hogy képtelenek valódi érzéseket megélni. Nárcisztikusként borzasztó nehéz erre mit  mondani. Egyrészt fogalmam sincs, hogy bárki más mit érez, legyen az nárcisztikus vagy sem, mert ugye az érzelmeket szavakkal lefesteni eléggé nehézkes, másrészt pedig ha sikerülne is, teljesen felesleges két ember érzéseit egymással hasonlítgatni. Az egyiké ilyen, a másiké pedig amolyan. Nem várhatom el senkitől, hogy márpedig legyen szíves centire azt érezni, amit én, slusszpunktum. Mégis van egy nagy igazság az eredeti kérdésfeltevésben. Valahogy nem tudok elköteleződni, nem tudok feladni egyfajta szabadságnak gondolt független jobbra-balra tipegést. Nagyon irigylem az utcán szembejövő párokat, valahogy azt érzem, hogy az ő szerelmük az igazi, az enyém meg csak úgy van. Nem vagyok biztos benne, hogy nem érzek mélyen, de nem tudok hinni az érzelmeimben, nem tudom magam kitenni nekik, pedig nagyon szeretném. Valahogy veszélyesnek tűnnek számomra. Az előző posztomat elolvasva ez talán érthető lesz  mindenkinek.

Az érzelmek átélésének a vágya, majd kudarca okozhatja esetemben azt a labilitást, hogy egyszer mindent megteszek a Kedvesért, mármint mindent, ami eszembe jut. Ez kicsit sem jelenti azt, hogy mindent amire ő vágyik, a kettő között szakadéknyi különbség lehet és szokott is lenni. Kicsit olyannak képzelem el ezt az érzelmi impotenciát, mint amikor látjuk a számítógép képernyőjén, hogy megindul egy fájl letöltése, látjuk, amint halad, halad a letöltés, először egy százalék, majd öt, aztán felszökik hirtelen negyvenötre, majd egyszer csak lefagy a rendszer és nem lesz az egészből semmi és baszhatom az egészet. Pontosan így fagyok le én is, ahogy elkezdek megélni érzelmeket. És akkor minden, amire tegnap még teljes erőmből, őszintén vágytam, higgyétek el, tényleg őszintén, ma már délibábbá foszlik. Ugyanígy az ígéreteim, a közös terveink, nagyjából minden. Számomra a legfontosabb a megbízhatóság, de ilyen szoftverrel hogyan lehetnék megbízható? Ha pedig nem lehetek, akkor inkább behúzom a féket és nem jöhet senki a közelembe.  Nincs mese, frissítenem kell a szoftvert. Azt hiszem, sokat haladtam már, de a letöltés még messze nem ért véget és jaj nekem, ha elakad…

Búcsúzóul: minden, amit itt olvasol, lehet tévedés is.

Ne feledd kérlek elolvasni a blog legelső posztját, a használati utasítást. Sokat segít.

Balázs

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egynarcisztikusgondolatai.blog.hu/api/trackback/id/tr3918343461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása